Att kunna älska både kaos och ordning

Det kan låta märkligt men det är precis så det är. Sannolikt beror det på att vi har varit små- eller medelstora företagare hela våra nu snart ganska långa liv. Den som startat och drivit företag vet att det är en evig dragkamp mellan kaos och ordning. Allt nytt har ett visst mått av kaos och några av de bästa affärsmöjligheterna kommer alltid ur det oväntade och oplanerade. Det måste man klara av att leva med. Samtidigt är kravet på kontroll, insikt och ordning absolut. Varje tappad tråd kommer trassla till sig själv för eller senare. Kaos och ordning har alltid varit ständiga följeslagare till företagare.

Trots det är allt annorlunda idag. Ingen idag verksam person har upplevt en mer splittrad tid. Det är mer kaos och mer ordning än någonsin. Nu är det en slags kaotisk tid. Det finns mer data och fler tillgängliga processer och det är möjligt för fler att snabbt räkna ut vad en ny kund kostar i anskaffning än någonsin tidigare. Samtidigt finns det fler finansieringsmöjligheter för växande företag än det någonsin tidigare funnits. Pengar saknas inte. Det satsas mer och på fler än någonsin tidigare. Inte ens en pandemi stoppar upp. Den har istället accelererat de digitala förändringar många trodde skulle ta decennier. 

Allt det borde göra det lättare att driva företag idag än någonsin tidigare. Det är det inte. I takt med utvecklingen har krav och förväntningar på ledning ökat mer och snabbare än stödet till dem. Det ändrar vi på nu. Vi har startat det vi själva alltid saknat.

Vi är tre grundare av Jefferson. En av oss har startat smått i en källare och följt det bolaget till tresiffrigt miljonbelopp. En annan av oss har levt 15 år mitt i den expansion som spelbranschen haft och har. Den tredje av oss älskar det som få om ens någon annan ser mellan raderna i en balansräkning. 

Vi är de partners vi själva skulle velat haft under våra egna resor. 

Vi gör det nu, för det decennium vi har framför oss är kanske det mest extrema decennium företagare haft att hantera. Utvecklingen är omfattande och kommer beröra alla på något sätt. Vi är däremot inte för alla. Vi är fokuserade på de som vill ha lite mer kontroll på läget här och nu plus vet att de vill ha resurser att växa de närmaste åren. 

För andra så är digitalisering samma sak som automatisering. Gärna automatisering men för oss är det möjligheter med tillgänglig data som är mer intressant. Att växa innebär att kliva in i kaos hur mycket man än planerar. Vi är vana att hantera osäkerhet. Stötta beslut och göra de hemläxor de flesta underskattar. Vi vet hur farligt det är att växa utan tillgång på kapital och vi vet vilka krav som ställs för att få mer kapital vid rätt tillfälle. 

Vi är en ny sorts ekonomibyrå för de små och medelstora som inte är nöjda. Vi hyr ut en strategiskt kunnig CFO till bolag som annars inte skulle ha en med rätt kompetens. Vi sköter vardagen med löner men är samtidigt det oberoende multikompetenta bollplank med tystnadsplikt som ledningspersoner behöver nära sig. Vi är ordning och reda och tillväxt-pt’s. Någon har kallat oss consiglieris och någon annan kallade oss ’ceo-whisperers’. För oss är vi bara de vi själva saknat. Folk som gör vardagen enklare och framtiden ljusare.